Startsidan    Tävlingsinfo    Banorna    Anmälan    Kontakt    Bilder    Resultat    Logga in   

Arrangör

Härlövs IF klubbmärke

Härlövs IFPartners


Kristianstads kommun-logotyp

Sparbanken Skåne-logotyp

Sport-Åke-logotyp

Conditori fantasi-logotyp

Stora Coop - logo

Umara-logotyp

Peneton-logotyp

Nöt-Creme-logotyp

Röda Korset-logotyp


VisitSkåne-logotyp
Skånes officiella turistguideTävlingsinformation


Preliminär info för Kristianstad Trail 2023


     
Tävlingsplats Bockatorpet, i friluftsområdet Uddarp-Bockeboda.
Vägvisning Från väg 21 vid Önnestad, ca 10 km väster om Kristianstad.
Parkering Avstånd parkering till tävlingsarenan ca 0 - 1200 m.
OBS! Samåk i så stor utsträckning som möjligt, så att vi får plats med bilarna på parkeringsplatserna!
Tåg Närmaste tågstation finns i Önnestad (Pågatågsstation), därifrån är det ca 4 km till Bockatorpet. Behöver man hjälp med transport sista biten, så kan man efterlysa detta på loppets Facebooksida.
Flyg Närmaste flygplats är Kristianstad-Österlen Airport, därifrån är det ca 20 km till Bockatorpet. OBS! Kolla vilka dagar flyget går.
Tävlingsregler Tävlingsregler för Svenska Friidrottsförbundet gäller. Loppet är sanktionerat. Deltagande sker på egen risk.
Spring i Skåne Trailcup Kristianstad Trail 25 km ingår som sista deltävling i Spring i Skåne Trailcup 2023. Springer du för en skånsk förening ansluten till friidrottsförbundet och vill vara med i cupen SKA du vara noga med att ange din förening när du anmäler dig. Cupen är endast öppen för de som representerar en förening ansluten till Skånes friidrottsförbund.
Klasser, banlängder, anmälningsavgifter och starttider:
Kvinnor 25 km 400 kr 11:00
Män 25 km 400 kr 11:00
Flickor -18 år 12 km 170 kr 11:20
Pojkar -18 år 12 km 170 kr 11:20
Kvinnor 12 km 320 kr 11:20
Män 12 km 320 kr 11:20
Flickor -18 år 5 km 120 kr 10:40
Pojkar -18 år 5 km 120 kr 10:40
Kvinnor 5 km 250 kr 10:40
Män 5 km 250 kr 10:40
Ordinarie anmälan OBS! Max 600 anmälda deltagare!
Senast onsdagen den 15 november, via RaceID.
Efteranmälan Om det finns platser kvar, så är efteranmälan möjlig via RaceID fram till en timme före klassens start, mot en högre avgift. (K/M 25 km 550 kr, F/P 12 km 250 kr, K/M 12 km 450 kr, F/P 5 km 200 kr, K/M 5 km 350 kr.)
Namnbyte
klass-/sträckbyte
övriga ändringar
Vi anordnar ingen kölista, men tillåter namn- och klass-/sträckbyte. Namnbyten (annan löpare ersätter), där man endast byter namn och inte klass eller sträcka görs gärna i förväg, men tillåts till en timme före start på tävlingsplatsen, mot en avgift på 100 kr.
Byten som gäller klass eller sträcka (både för redan anmäld och om annan löpare ersätter) måste göras absolut senast fredagen den 24 november 22:00, så att vi hinner justera i tävlingssystemet innan loppet, då nummerlapparna är knutna till klasserna (och därmed sträckorna).
OBS! Full ordinarie avgift för (den nya) klassen ska vara betald, byter man från "billigare" klass/bana till "dyrare" tillkommer mellanskillnaden att betala. Om du byter till en billigare klass återbetalas ingen mellanskillnad.

Ändringar som t ex felstavningar görs gratis, men helst i förväg.

Justeringar som du inte kan göra själv i RaceID skickar du till: anmalan(snabel-a)harlovsif.se (ej länk)
Företags-, team-, lag-, förenings- och skolrabatter Företag, skolor, team och föreningar får rabatt på anmälningsavgifterna om de anmäler fler än 5 st löpare eller fler. 5-9 deltagare = 10 % i rabatt och 10- deltagare = 20 % i rabatt! Se anmälningssidan för mer detaljerad information.
Betalning Du betalar avgiften i samband med anmälan på RaceID.
Företag, föreningar och liknande, som anmäler flera, se anmälningssidan för mer detaljerad information.
Foreign Payment Contact the organisers if you can't pay when you make your entry at RaceID.
Banorna 2023 är banorna som vanligt 25 km, 12 km och 5 km. Definitiva banor anslås här på hemsidan så snart de är helt klara, ca veckan före loppet, men vi försöker använda samma banor som 2022 i så stor utsträckning som det går, men mindre justeringar blir det varje år (preliminära banor 2021 finns under banor). Som vanligt förekommer en del mindre hinder längs banan, en del stenmurar, träd (lite fler än tidigare år) och diken ska passeras, sedan får vi se vad vädret hittar på tills det är dags i form av väta och kyla, men vi tror inte någon ska klara banan torrskodd vid denna årstid. Vi snitslar banan med röd/vit snitsel, hängande där det går någorlunda rakt och heldragen där vi tror att det behövs i mer slingriga delar, samt en del skyltar vid delningar och sammanfogningar. Det gäller att vara uppmärksam på snitslingen längs banan för att komma rätt, även när man blir trött.
Nummerlappar Nummerlapparna hämtas på tävlingsarenan från ca 9:00 fram till senast 45 min före start på respektive distans.
OBS! Nummerlapparna är knutna till respektive klass och sträcka, så byter du klass eller distans, så behöver du en ny nummerlapp.
Priser, medaljer
och gåvor
Prisbordet kommer att vara välfyllt med många fina priser. Pris till de tre bästa i varje klass, segrare på 25 km kommer att få en inteckning på "Hederstavlan" och fri startavgift till året efter, detsamma gäller segrare i ungdomsklassen (-18 år) på 12 km. I övrigt lottas flera fina priser ut bland alla som har fullföljt sina lopp. Alla deltagare kommer att få årets Kristianstad Trail-medalj och ev andra gåvor/erbjudanden från olika samarbetspartners och givetvis något värmande efter målgången. (Arbete/diskussioner pågår...)
Servering Fika, mackor, godis, dricka och grillat till mycket humana priser. Även flera värmande alternativ.
Dusch, omklädnad Bockatorpets dusch och omklädnad kommer att vara öppen, med extra tält utanför ingångarna (vid stort deltagarantal), för att skapa extra utrymme. Ni som utnyttjar omlädningsutrymmena och duschen uppmanas att spara på varmvatten och vistas så kort tid som möjligt i omklädningen/duschen, då omklädningen inte riktigt är anpassad för 100-tals besökare samtidigt.
Startled Följ skyltar vid starten som stämmer överens med din ”normala” fart på löptävlingar (med snabblöpt underlag). Skyltarna markeras med kilometertid Led 1: -3:30 min/km, Led 2: - 4 min/km, Led 3: - 4:30 min/km, Led 4: -5 min/km, Led 5: -5:30 min/km, Led 6: -6 min/km och Led 7: över 6 min/km. Om alla startar i rätt led flyter starten bättre för alla!
Vätska/energi Deltagare kommer att serveras vätska och kolhydrater under loppet. Vatten, Umara sportdryck och tilltugg i form av bananer, russin och Nöt-Crème erbjuds på en station på 5 km, vid två stationer på 12 km och vid fyra stationer på 25 km, samt vid målgången, då det även bjuds på varm buljong med Darins speciella trailbröd och annat tilltugg.
Speaker och rapportering Vid tävlingsarenan finns speakers som informerar om loppet, berättar vad som händer på arenan och ute längs banan och blandar med peppande musik.
Publikpassering Alla banor kommer att passera vid västra kanten av arenafältet med knappt ca 4 km kvar av loppet (knappt 3 km kvar för 5 km), där även den sista vätske- och energistationen finns för löparna.
Tidtagning Vi använder i år ett tidtagningssystem med chip i nummerlapparna.
Vid start måste du passera den speciella startingången, precis bredvid målet, där det registreras att du tänker starta.
Under loppet kommer det att bli fyra mellantider/förvarningar för 25 km och två förvarningar för 12 och 5 km, när du passerar speciella stationer.
Vid målgången tas tiden när du passerar målmattan på mållinjen.
Resultat Komplett resultatlista presenteras på vår hemsida senast 22:00 tävlingsdagen. Löpande resultatlista anslås givetvis vid tävlingsarenan. Det kommer även att finnas liveresultat, med tider även från mellantidsstationerna på RaceID. (Du som är på arenaområdet: Titta helst på resultaten vi publicerar på arenan, inte i mobilen, då vi har begränsad tillgång till nätet i området kan det behövas för att tävlingsadministrationen och serveringen ska fungera.)
Första hjälpen Vi anlitar Röda Korset för pålitlig första hjälpen och de kommer att finnas på plats på arenan. Efterlöpare och energistationer är också utrustade med första-hjälpen-kit, för enklare skador och mobil för att snabbt kunna kalla på hjälp.
Brutet lopp Ska anmälas till närmaste funktionär utmed banan som lånar din nummerlapp. Löpare som brutit ska inte passera målet, men administrationen i Bockatorpet behöver nummerlapp eller muntligt besked så snart som möjligt.
Efterlöpare Vi kommer att ha en löpare som följer de sista deltagarna på alla banorna, som kommer att vara utrustad med första-hjälpen-kit och mobiltelefon.
Kvarglömda saker Som upphittas efter tävlingen förvaras i Bockatorpet. Kontakta någon av kontaktpersonerna, se kontaktsidan.
Att göra före och efter start Besök Kristianstad – Handelsstaden och Vattenriket, dagarna före loppet – mer information hittar du på hemsidan: turism.kristianstad.se

Några speciella tips kommer att presenteras på Facebook när det närmar sig.
Logi Du hittar boende i Kristianstad via turistbyrån på hemsidan: turism.kristianstad.se

Några speciella tips är Bäckaskog Slott (ca 30 km från arenan) och Bockebodagården på gångavstånd från arenan.
Trailträning Den som vill och har möjlighet får gärna följa med på klubbens trailträningar, tis- och torsdagar. Se Facebook-gruppen Bockeboda Trail Runners. Pannlampa behövs på tis- och torsdagarna, från slutet av september.
Trailakademi 10, 17 och 24 oktober erbjuder vi möjlighet att vara med på vår speciella Trailakademi, där du får en grundlig genomgång av hur du blir en Traillöpare. Huvudansvarig för Trailakademin är vår kvinnliga "trailstjärna" Collette Coumans. Mer detaljer kommer på Facebook och hemsidan.
Provlöpning Vi ordnar gemensamma provlöpning i relativt lugnt tempo, lördagen den 28 oktober, på 12 och 25 km. Rejäl fika kommer att finnas att köpa för 60 kr efteråt. Vi delar upp i grupper på de olika distanserna efter vilket tempo man vill hålla. Speciell inbjudan med mer detaljer kommer på Facebook och hemsidan när det närmar sig.
På slingrande små stigar
i Bockebodaskogen!