Startsidan    Tävlingsinfo    Banorna    Anmälan    Kontakt    Bilder    Trailakademi    Resultat    Länkar    Logga in   

Arrangör

Härlövs IF klubbmärke

Härlövs IFPartners


Kristianstads kommun-logotyp

Sparbanken Skåne-logotyp

Sportringen-logotyp

Running.COACH logga

Acticlogga

Conditori fantasi-logotyp

Röda Korset-logotyp


Skåne-logotyp
Skånes officiella bokning av boende & upplevelserBanorna 2017


Banorna 2017 använder till stor del banorna vi haft 2015-2016, men vi har justerat en del speciellt en bit efter passeringen vid Bockatorpet med 3,3-2,4 km kvar, där vi utnyttjar det Rosa trail och MTB-spåret mer än tidigare. Dessutom är det en liten förändring på 25 km efter ca 4,5 km (20,5 km kvar). Nya Reflextrailen på lördagskvällen använder till största delen det Rosa spåret, med undantag för starten, då det blir bredare stig knappt 400 m och en förlängning på slutet för att använda samma mål som vi gör dagen efter.

PDF-karta
25 km

25 km (25-26,5 km med olika mätmetoder)

Banan går till att börja med på vårt breda elljusspår och en skogsväg, sedan smalnar det av till mindre stigar och stråk i skogen, mindre delar på lite större stigar och skogsvägar, men också på några ställen i mer obanad terräng. Skog och kupering skiftar längs banan. Tanken är att det ska finnas möjlighet att hitta sina positioner innan det smalnar av, men att det även senare på banan finns möjlighet att springa om, samtidigt som vi vill erbjuda så mycket "trail-känsla" som det bara går. Sedan finns det på banan en del kupering i ett par partier, absolut inga berg att bestiga, men små branta kullar också kommer att kännas i benen. Det finns också chansen att det kan bli ganska fuktigt om fötterna på flera ställen längs banan, speciellt om hösten är lite fuktig. Skulle det bli väldigt blött, så får vi ordna lite torrare men längre alternativ för de som inte vågar ge sig ut i det blöta. Banan är till stora delar samma som 2016, men har förändrats en del på efter publikpasseringen.
PDF-karta
12 km

12 km (12-13 km med olika mätmetoder)

Banan går till att börja med på vårt breda elljusspår, sedan smalnar det av till mindre stigar, mindre delar på lite större stigar och skogsvägar, men också på några ställen i obanad terräng. Skog och kupering skiftar längs banan. Tanken är att det ska finnas möjlighet att hitta sina positioner innan det smalnar av, men att det även senare på banan finns möjlighet att springa om, samtidigt som vi vill erbjuda så mycket "trail-känsla" som det bara går. Sedan finns det på 12 km en del kupering i ett par partier, absolut inga berg att bestiga, men små branta kullar också kommer att kännas i benen. Det finns också chansen att det kan bli ganska fuktigt om fötterna på flera ställen längs banan, speciellt om hösten är lite fuktig. Skulle det bli väldigt blött, så får vi ordna lite torrare men längre alternativ för de som inte vågar ge sig ut i det blöta. Banan är till stora delar samma som 2016, men har förändrats en del på efter publikpasseringen.
PDF-karta
5 km

5 km (5,3-5,7 km med olika mätmetoder)

Banan går till att börja med på vårt breda elljusspår, sedan smalnar det av till mindre stigar, mindre delar på lite större stigar, men också på några ställen i obanad terräng. Skog och kupering skiftar längs banan. Tanken är att det ska finnas möjlighet att hitta sina positioner innan det smalnar av, men att det även senare på banan finns möjlighet att springa om, samtidigt som vi vill erbjuda så mycket "trail-känsla" som det bara går. Sedan finns det även på 5 km en del kupering, speciellt i ett parti, absolut inga berg att bestiga, men vår lilla "berg- och dalbana" kommer att kännas i benen. Det finns också chansen att det kan bli ganska fuktigt om fötterna på flera ställen längs banan, speciellt om hösten är lite fuktig. Skulle det bli väldigt blött, så får vi ordna lite torrare men längre alternativ för de som inte vågar ge sig ut i det blöta. Banan är till stora delar samma som 2016, men har förändrats en del på efter publikpasseringen.
PDF-karta
Reflextrail 7 km

7 km (noggrann kartmätning)

Banan går till att börja med på vårt breda elljusspår/orangea spåret, sedan smalnar det av till trailstigarna på Rosa spåret, mindre delar på lite större stigar, men också på några ställen i obanad terräng. Skog och kupering skiftar längs banan. Tanken är att det ska finnas möjlighet att hitta sina positioner innan det smalnar av, men att det även senare på banan finns möjlighet att springa om, även om det är svårt, samtidigt som vi vill erbjuda så mycket "trail-känsla" som det bara går. Det finns en del kupering på banan, speciellt i ett parti, absolut inga berg att bestiga, men vår lilla "berg- och dalbana" kommer att kännas i benen. (På Reflextrailen är den inte lika lång, men lite mer intensiv om man jämför med Kristinstad Trails vanliga bana.) Det finns också chansen att det kan bli ganska fuktigt om fötterna på flera ställen längs banan, speciellt om hösten är lite fuktig. Skulle det bli väldigt blött i skogen, så blir ni blöta... Banan är till största delen vårt Rosa spår (trail och MTB-spår 6,4 km), där det finns reflexer under hela vintersäsongen. I starten springer vi dock lite bredare stig för att sprida ut fältet lite och i slutet har vi lagt till en liten slinga för att komma i mål i samma mål som vi använder dagen efter vid Kristianstad Trail.
Banmarkeringar Hängande röd/vit snitsel som kompletteras med skyltar och heldragna snitslar vid skarpa svängar och delningar/sammanfogningar på banan. Vid start- och målområde markeras banan med heldragna snitslar.
På reflextrailen markeras banan med reflexer, små vita reflexpilar på ordinarie slinga, men lite oklart vilka reflexer vi använder på de extra delarna, läs om detta i PM på tävlingsdagen!
Km – skyltar Anger antal kilometer som är kvar på banorna. Skyltarna har olika färg för olika banor, anges i PM.
Klicka på kartorna, så får du upp en pdf-fil med banan.


På slingrande små stigar
i Bockebodaskogen!