Startsidan    Tävlingsinfo    Banorna    Anmälan    Kontakt    Bilder    Resultat    Logga in   

Arrangör

Härlövs IF klubbmärke

Härlövs IFPartners


Kristianstads kommun-logotyp

Sparbanken Skåne-logotyp

Sport-Åke-logotyp

Conditori fantasi-logotyp

Stora Coop - logo

Umara-logotyp

Peneton-logotyp

Nöt-Creme-logotyp

Röda Korset-logotyp


VisitSkåne-logotyp
Skånes officiella turistguideBanorna 2023


Banorna 2023 använder till allra största delen samma banor vi haft sedan 2015, men vi har fått justera en del p g a nya hyggen de senaste åren. Vi har fått tillåtelse att springa vid Tre Toppar, där det blivit ett stort nytt hygge. Var extra noga med att inte trampa på några granplantor där, så att vi kan fortsätta använda de branta kullarna vi har där. Gäller 12 och 25 km. Störst ändring genom åren har det varit på 5 km, men sedan några år använder till stor del av det befintliga trail och MTB-spåret, med lite olika genvägar, så det blir så mycket trail som möjligt på 5 km.

PDF-karta
25 km

25 km (25-26,2 km med olika mätmetoder)

Banan går till att börja med på vårt breda elljusspår och en skogsväg med lite grov beläggning, sedan smalnar det av till mindre stigar och stråk i skogen, mindre delar på lite större stigar och skogsvägar, men också på några ställen i mer obanad terräng. Skog och kupering skiftar längs banan. Tanken är att det ska finnas möjlighet att hitta sina positioner innan det smalnar av, men att det även senare på banan finns möjlighet att springa om, samtidigt som vi vill erbjuda så mycket "trail-känsla" som det bara går. Sedan finns det på banan en del kupering i ett par partier, absolut inga berg att bestiga, men små branta kullar också kommer att kännas i benen. Det finns också chansen att det kan bli ganska fuktigt om fötterna på flera ställen längs banan, speciellt om hösten är lite fuktig (och det har den ju varit i år). Skulle det bli väldigt blött, så får vi ordna lite torrare men längre alternativ för de som inte vågar ge sig ut i det blöta.
PDF-karta
12 km

12 km (12-12,7 km med olika mätmetoder)

Banan går till att börja med på vårt breda elljusspår och en skogsväg med lite grov beläggning, sedan smalnar det av till mindre stigar, mindre delar på lite större stigar och skogsvägar, men också på några ställen i obanad terräng. Skog och kupering skiftar längs banan. Tanken är att det ska finnas möjlighet att hitta sina positioner innan det smalnar av, men att det även senare på banan finns möjlighet att springa om, samtidigt som vi vill erbjuda så mycket "trail-känsla" som det bara går. Sedan finns det på 12 km en del kupering i ett par partier, absolut inga berg att bestiga, men små branta kullar också kommer att kännas i benen. Det finns också chansen att det kan bli ganska fuktigt om fötterna på flera ställen längs banan, speciellt om hösten är lite fuktig (som i år). Skulle det bli väldigt blött, så får vi ordna lite torrare men längre alternativ för de som inte vågar ge sig ut i det blöta.
PDF-karta
5 km

5 km (5,1-5,5 km med olika mätmetoder)

Banan går till att börja en kort bit på vårt breda elljusspår, sedan en bit till på lite bredare spår innan det smalnar av till mindre stigar, mindre delar på lite större stigar, men det mesta går på vårt trail- och MTB-spår. Skog och kupering skiftar längs banan. Tanken är att det ska finnas möjlighet att hitta sina positioner innan det smalnar av, men att det även senare på banan finns möjlighet att springa om, samtidigt som vi vill erbjuda så mycket "trail-känsla" som det bara går. Sedan finns det även på 5 km en del kupering som kommer att kännas i benen, men banan är klart snällare än 12 och 25 km. Det finns också chansen att det kan bli ganska fuktigt om fötterna på flera ställen längs banan, speciellt om hösten är lite fuktig (som i år). Skulle det bli väldigt blött, så får vi ordna lite torrare men längre alternativ för de som inte vågar ge sig ut i det blöta.
Banmarkeringar Hängande röd/vit snitsel som kompletteras med skyltar och heldragna snitslar vid skarpa svängar och delningar/sammanfogningar på banan. Vid start- varvnings- och målområde markeras banan med heldragna snitslar.
Km – skyltar Anger antal kilometer som är kvar på banorna. Skyltarna har olika färg för olika banor, anges i PM.
Klicka på kartorna, så får du upp en pdf-fil med banan, som är lite lättare att tyda.


På slingrande små stigar
i Bockebodaskogen!