Startsidan    Tävlingsinfo    Banorna    Anmälan    Startlista    Kontakt    Bilder    Trailakademi    Resultat    Länkar    Logga in   

Arrangör

Härlövs IF klubbmärke

Härlövs IFPartners


Kristianstads kommun-logotyp

Sparbanken Skåne-logotyp

Sportringen-logotyp

Conditori fantasi-logotyp

Röda Korset-logotyp


Skåne-logotyp
Skånes officiella bokning av boende & upplevelserTävlingsinformation


PM Kristianstad Trail - ladda ner pdf-fil!

Detta PM innehåller aktuell information inför loppet. Läs det för att inte missa några detaljer inför loppet. De finns även publicerade på tävlingsplatsen. Informationen här på hemsidan är inte uppdaterad med de sista detaljerna!.
     
Tävlingsplats Bockatorpet, i friluftsområdet Uddarp-Bockeboda.
Vägvisning Från väg 21 vid Önnestad, ca 10 km väster om Kristianstad.
Parkering Avstånd parkering till tävlingsarenan ca 0 - 1200 m.
OBS! Samåk i så stor utsträckning som möjligt, så att vi får plats med bilarna på parkeringsplatserna!
Tåg Närmaste tågstation finns i Önnestad (Pågatågsstation), därifrån är det ca 4 km till Bockatorpet. Behöver man hjälp med transport sista biten, så kan man efterlysa detta på loppets Facebooksida.
Flyg Närmaste flygplats är Kristianstad-Österlen Airport, därifrån är det ca 20 km till Bockatorpet. OBS! Flyg går ej på lördagar.
Tävlingsregler Tävlingsregler för Svenska Friidrottsförbundet gäller. Loppet är sanktionerat. Deltagande sker på egen risk.
Spring i Skåne Trailcup Kristianstad Trail 25km ingår som sista deltävlingen i Spring i Skåne Trailcup 2019. Springer du för en skånsk förening ansluten till friidrottsförbundet och vill vara med i cupen SKA du vara noga med att ange din förening när du anmäler dig. Cupen är endast öppen för de som representerar en förening ansluten till Skånes friidrottsförbund.
Klasser, banlängder, anmälningsavgifter och preliminära starttider:
A. Kvinnor 25 km 380 kr (11:00)
B. Män 25 km 380 kr (11:00)
C. Flickor -18 år 12 km 170 kr (11:20)
D. Pojkar -18 år 12 km 170 kr (11:20)
E. Kvinnor 12 km 300 kr (11:20)
F. Män 12 km 300 kr (11:20)
G. Flickor -18 år 5 km 120 kr (13:15)
H. Pojkar -18 år 5 km 120 kr (13:15)
I. Kvinnor 5 km 230 kr (13:15)
J. Män 5 km 230 kr (13:15)
Ordinarie anmälan OBS! Max 600 anmälda deltagare!
Senast tisdagen den 12 november, via Racezoo.
Efteranmälan Om det finns platser kvar, så är efteranmälan möjlig på arenan under tävlingsdagen fram till ca en timme före klassens start.
Kölista/namnbyte Vi anordnar ingen kölista. Däremot tillåter vi namn- och klassbyte mot en extra avgift på 100 kr.
OBS! Full ordinarie avgift för (den nya) klassen ska vara betald, byter man från "billigare" klass till "dyrare" tillkommer mellanskillnaden att betala. Om du byter till en billigare klass återbetalas ingen mellanskillnad.
Företags-, team-, lag-, förenings- och skolrabatter Företag, skolor, team och föreningar får rabatt på anmälningsavgifterna om de anmäler fler än 5 st löpare eller fler. 5-9 deltagare = 10 % i rabatt och 10- deltagare = 20 % i rabatt! Se anmälningssidan för mer detaljerad information.
Betalning Du betalar avgiften i samband med anmälan på Racezoo. Företag, föreningar och liknande, som anmäler flera, se detaljerade uppgifter på anmälningssidan.
Foreign Payment Contact the organisers if you can't pay when you make your entry at Racezoo.
Banorna 2019 är banorna 25 km, 12 km och 5 km. Definitiva banor anslås här på hemsidan ca en månad före loppet, men vi försöker använda samma banor som 2018 i så stor utsträckning som det går (preliminära banor finns under banor). Som vanligt förekommer en del mindre hinder längs banan, en del stenmurar, träd och diken ska passeras, sedan får vi se vad vädret hittar på tills det är dags i form av väta och kyla, men vi tror inte någon ska klara banan torrskodd vid denna åstid, om det inte är onaturligt torrt. Vi snitslar banan med röd/vit snitsel, hängande där det går någorlunda rakt och heldragen där vi tror att det behövs i mer slingriga delar, samt en del skyltar vid delningar och sammanfogningar. Det gäller att vara uppmärksam på snitslingen längs banan för att komma rätt, även när man blir trött.
Nummerlappar Nummerlapparna hämtas på tävlingsarenan från ca 9:30 fram till senast 60 min före start på respektive distans.
Priser/gåvor Prisbordet kommer att vara välfyllt med många fina priser. Pris till de tre bästa i varje klass, segrare på 25 km kommer att få en inteckning på "Hederstavlan" och fri startavgift till året efter, detsamma gäller segrare i ungdomsklassen (-18 år) på 12 km. I övrigt lottas flera fina priser ut bland alla som har fullföljt sina lopp. Alla deltagare kommer att få gåvor/erbjudanden från olika samarbetspartners och något värmande efter målgången. (Diskussioner pågår...)
Servering Fika, mackor, godis, dricka och grillat till mycket humana priser. Även flera värmande alternativ.
Dusch, omklädnad Vi utnyttjar Bockatorpet för dusch och omklädnad, för att klara 600 deltagare kommer vi dessutom att sätta upp tält utanför ordinarie omklädningsrum. Och uppmanar redan nu till att spara på vattnet, så att så många som möjligt får duscha varmt.
Startled Följ skyltar vid starten som stämmer överens med din ”normala” fart på löptävlingar (med snabblöpt underlag). Skyltarna markeras med kilometertid Led 1: -3:30 min/km, Led 2: - 4 min/km, Led 3: - 4:30 min/km, Led 4: -5 min/km, Led 5: -5:30 min/km, Led 6: -6 min/km och Led 7: över 6 min/km. Om alla startar i rätt led flyter starten bättre för alla!
Vätska/energi Deltagare kommer att serveras vätska och kolhydrater under loppet. Vatten, Umara sportdryck och tilltugg i form av bananer, russin och Nöt-Crème erbjuds på en station på 5 km, vid två stationer på 12 km och vid fyra stationer på 25 km, samt vid målgången, då det även bjuds på varm buljong och annat tilltugg förekommer.
Speaker och rapportering Vid tävlingsarenan finns speakers som informerar om loppet, berättar vad som händer på arenan och ute längs banan och blandar med peppande musik.
Publikpassering Alla banor kommer att passera vid västra kanten av arenafältet med ca 3,3 km kvar av loppet, där även den sista vätske- och energistationen finns för löparna.
Tidtagning Vi kommer även i år att använda ett elektroniskt tidtagningssystem med chip i en separat liten enhet – Sportident (SIAC). Den lilla enheten bärs med fördel på ett finger och spänns fast lagom hårt med ett elastiskt band. Vid målgång och längs banan kommer vi att ha flera mellantidsstationer där enheten ska hållas (”svepas”) över en registreringsenhet för att vi ska ge publiken ett mer intressant lopp att följa. Du som löpare får också mer att analysera i efterhand. Enheterna utdelas efter att du hämtat din nummerlapp. Mer info kommer i den slutliga informationen.
OBS! Borttappad tidtagningsenhet debiteras deltagaren med 700 kr.
Resultat Komplett resultatlista presenteras på vår hemsida senast 22:00 tävlingsdagen. Löpande resultatlista anslås givetvis vid tävlingsarenan. Det kommer även att finnas liveresultat, med tider även från mellantidsstationerna. Mer info om detta kommer i den slutliga informationen.
Första hjälpen Vi anlitar Röda Korset för pålitlig första hjälpen och de kommer att finnas på arenan och vid några vätskekontroller.
Brutet lopp Ska anmälas till närmaste funktionär utmed banan som lånar din nummerlapp, eller till nummerlappsutdelningen vid målområdet. Löpare som brutit ska inte passera målet.
Efterlöpare Vi kommer att ha en löpare som följer de sista deltagarna på alla banorna, som kommer att vara utrustad med mobiltelefon.
Kvarglömda saker Som upphittas efter tävlingen förvaras i Bockatorpet. Kontakta någon av kontaktpersonerna, se kontaktsidan.
Att göra före och efter start Besök Kristianstad – Handelsstaden och Vattenriket, dagarna före loppet – mer information hittar du på hemsidan: turism.kristianstad.se

Några speciella tips kommer att presenteras på Facebook när det närmar sig.
Logi Du hittar boende i Kristianstad via turistbyrån på hemsidan: turism.kristianstad.se

Några speciella tips är Bäckaskog Slott (ca 30 km från arenan) och Bockebodagården på gångavstånd från arenan.
På slingrande små stigar
i Bockebodaskogen!